Termeni și condiții

Informatiile prezentate pe website-ul www.depozitmaterialeconstructii.ro sunt proprietatea SC DZR FREE ZONE COMPETITION SRL, denumită în continuare DZR, cu sediul în orașul Constanța, str. Petre Liciu nr. 12, județul Constanța, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J13/850/2010, având Cod Unic de Înregistrare Fiscala 26921432, și sunt destinate exclusiv utilizatorilor săi în scop informativ și comercial.

DZR, în calitate de proprietar al website-ului, depune toate eforturile pentru ca informatiile prezentate să fie permanent actualizate și în conformitate cu politicile interne ale companiei, însă nu garantează acuratețea acestora. Pentru un acces rapid și facil, DZR pune la dispoziția clienților următoarele domenii: - www.dzr.ro - www.dzrmateriale.ro - www.depozitmaterialeconstructii.ro

Utilizarea website-ului, indiferent de scopul vizitei, informațional sau comercial, implică acceptarea prezentei politici de Termeni și Condiții, așa cum este expusă în pagina de față. DZR își rezervă dreptul de a revizui Termenii și Condițiile de utilizare prin actualizarea acestei pagini în orice moment și fără o notificare prealabilă a utilizatorilor. Vizitarea periodică a acestei pagini vă oferă posibilitatea de a lua la cunoștință orice modificare survenita cu privire la acești Termeni și Condiții, dvs., utilizatorul, fiind unicul răspunzător de cunoașterea și conformarea la noile prevederi și modificări ce pot aparea. În caz de neconformare, ne rezervăm dreptul de a bloca accesul utilizatorilor care încalcă acești termeni și condiții de utilizare sau orice alte prevederi relevante din legislația în vigoare. 

Drepturi de autor și marci inregistrate

Toate materialele prezente pe www.dzr.ro, incluzand, dar fără a se limita la, informații, texte, grafică, software, unelte, produse, servicii, date, rezultate ale folosirii software-ului, reclame, nume, logo-uri precum și mărci înregistrate reprezintă conținutul acestui site,  fiind protejate de legea dreptului de autor și legile referitoare la mărci și proprietate intelectuală, cu excepția situațiilor în care exista o stipulație expresă, contrară, existentă pe acest site. Folosirea de către dumneavoastră a conținutului site-ului constituie o acceptare a acestor condiții și vă obligă la respectarea acestora.

Este interzisă modificarea, copierea, reproducerea, descărcarea, transmiterea sau distribuirea acestui conținut în orice modalitate cu excepția cazurilor permise de condițiile de utilizare sau cu consimțământul expres și prealabil al proprietarului acestui conținut.

Mărcile înregistrate și logo-ul de pe acest site și alte site-uri afiliate, sunt, sub rezerva unei stipulații contrare exprese, proprietatea DZR. Ele sunt protejate potrivit legislației în vigoare, iar reproducerea și folosirea lor neautorizată vor atrage după sine răspunderea persoanei vinovate de încălcarea acestora. Toate drepturile sunt rezervate DZR, legea dreptului de autor și tratatele internaționale protejând acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nicio forma și în niciun fel fără o permisiune în prealabil scrisă din partea DZR. Reproducerea neautorizată a conținutului acestui site și a celor afiliate, ori a oricărei părți componente, va atrage după sine pedepsirea conform legislației în vigoare.

Achizițiile online

Achiziția de bunuri și servicii pe site-ul www.dzr.ro se supune legislației privind Comerțul Electronic (365/2002, 363/2007, OUG 34/2014), ceea ce presupune încheierea contractelor la distanță prin mijloace electronice pentru orice tranzacție efectuată în prezentul website, contracte care utilizează următorii termeni, având sensurile specificate mai jos:

Vânzător: SC DZR FREE ZONE COMPETITION SRL, cu sediul în orașul Constanța, str. Petre Liciu nr. 12, județul Constanța, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J13/850/2010, având Cod Unic de Înregistrare Fiscala 26921432, denumită în continuare DZR.

Cumpărător: orice persoană fizică sau entitate juridică care plasează o comandă pe site-ul www.dzr.ro

Comandă: modalitatea prin care Cumpărătorul comunică Vânzătorului intenția de a achiziționa bunuri de pe site-ul www.dzr.ro

Confirmare plasare comandă: email transmis în mod automat la adresa oferita de Cumpărător, la scurt timp după plasarea comenzii pe site-ul Vânzătorului și care conține toate detaliile comenzii plasate de client, așa cum au fost completate de acesta. E-mail-ul transmis de Vânzător reprezintă o confirmare a înregistrării plasării comenzii pe site-ul www.dzr.ro, și nu o confirmare în sine a comenzii.

Confirmare comandă: interacțiune telefonică sau scrisă între Cumpărător și un reprezentant (operator/consultant vânzări) al Vânzătorului, prin care acesta din urmă confirmă clientului informații referitoare la stocul produselor comandăte și termenul de livrare/ridicare din depozit.

Procesare comandă: email transmis în mod automat la adresa oferită de Cumpărător, confirmare însoțita de Factura Fiscala a comenzii plasate de client și care atestă existența stocului pentru produsele comandăte de client și demararea procedurilor de livrare a acestora de către firma de curierat agreata ca partener al Vânzătorului/ ridicare a produselor comandăte din magazinul ales de Cumpărător.

Factura Fiscala: document fiscal transmis în mod electronic, automat, de către Vânzător la adresa de email oferita de Cumpărător. Conform Codului Fiscal art. 319 alineatul 29, semnarea și stampilarea facturilor nu sunt elemente obligatorii, implicit factura primită prin email reprezinta originalul.

Termen de livrare: estimare aproximativa oferita în mod standard de către Vânzător Cumpărătorului, odata cu procesarea și confirmarea comenzii, termen care nu implica obligatii contractuale din partea Vânzătorului, intrucat este în stricta dependenta de firma de curierat agreata de Vânzător.

Politica de vanzare online

Plasarea unei comenzi pe site-ul www.dzr.ro implica acceptarea acestor Termeni și Conditii, implicit a modului de comunicare (scrisa - electronica și verbala - telefonica) prin care Vânzătorul informeaza Cumpărătorul cu privire la orice detalii referitoare la comandă plasată de acesta din urma.

Cumpărătorul poate plasa comenzi online în orice moment al zilei, de luni până duminică, și în urma carora va primi o Confirmare plasare comandă pe email.

Comenzile plasate sunt operate/ pregatite de operatorii DZR zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8.30-17.00.

Confirmarea comenzii se face zilnic, de luni până joi, în intervalul orar 9.00 – 17.30, iar vineri în intervalul 9.00 - 14.30. Confirmarea se realizeaza de către un reprezentant al Vânzătorului și va contine informatii referitoare la disponibilitatea produselor din comandă, termenul de livrare/ ridicare din magzin, verificarea datelor de identificare ale Cumpărătorului (în cazul în care acestea sunt insuficiente pentru procesarea/ expedierea/ ridicarea din depozit a comenzii) etc. (în vederea confirmarii, reprezentantul Vânzătorului va contacta telefonic Cumpărătorul. Confirmarea finală se face prin emailul de transmitere a Facturii Fiscale) Vânzătorul nu poate fi făcut răspunzător pentru incorectitudinea informațiilor oferite de către Cumpărător în plasarea comenzii sau crearea contului de utilizator, DZR operând doar în baza informațiilor oferite de clientul său.

Comenzile plasate de luni până vineri până la ora 14:00 și confirmate Cumpărătorului de către un reprezentant al Vânzătorului se vor expedia în aceeasi zi, aceasta fiind data de la care decurge termenul de livrare estimat de Vânzător. Comenzile plasate de luni până joi după ora 14:00 vor fi expediate de către Vânzător în ziua lucratoare imediat urmatoare, iar termenul estimat de livrare se calculeaza de la această dată.

Comenzile plasate în weekend (vineri, după ora 14:00 – luni, ora 08:30) vor fi operate/pregătite și confirmate, ulterior expediate, în cursul zilei de luni și marți, termenul de livrare estimat fiind calculat din momentul expedierii lor.

Vânzătorul depune toate eforturile pentru a mentine și afisa Cumpărătorului stocuri și preturi actualizate pentru produsele oferite spre vanzare. în eventualitatea în care Vânzătorul constată lipsa stocului sau nevandabilitatea pentru unul sau mai multe produse din comanda plasată de Cumpărător, un reprezentant al Vânzătorului va aduce la cunoștință acest aspect Cumpărătorului (în scris sau verbal) în cel mai scurt timp, oferind informații cu privire la data revenirii în stoc a produsului/produselor, posibilitatea înlocuirii acestora, termenul aproximativ de livrare, etc, anulând sau operând modificari asupra comenzii plasate de Cumpărător în conformitate cu indicațiile transmise de acesta din urmă.

Odata confirmată comanda, Cumpărătorul va primi pe email o notificare de procesare a comenzii, împreună cu Factura Fiscala aferentă comenzii confirmate.

Comanda se expedieaza către Cumpărător împreună cu un exemplar din Factura Fiscala și bonul fiscal aferent comenzii, precum și cu oricare alte documente insoțitoare (anexe, garanții produse, manuale de utilizare, declarații de conformitate, etc.) sau materiale informative aparținând DZR sau partenerilor săi (pliante, broșuri, etc.)

Livrarea comenzilor online

Comenzile online plasate pe site-ul www.dzr.ro ajung în posesia Cumpărătorului prin următoarele metode de livrare:

1. Livrarea prin curier: comenzile online se expediează cu ajutorul firmei de curierat pe intreg teritoriul Romaniei, de luni până vineri în intervalul orar 9:00-17:00 și sâmbăta în intervalul 9:00-14:00, în sistem door-to-door sau pot fi ridicate gratuit din depozitul DZR.

Costul de transport este achitat de către client. Taxa de livrare se calculează în funcție de greutatea cumulată a produselor din comandă și în funcție de localitatea de livrare, fiind afișat în mod explicit înainte finalizarea comenzii.

Termenul obișnuit de livrare este de 2-4 zile lucrătoare, cu posibilitatea prelungirii acestuia în cazuri excepționale (sărbatori legale, etc); în astfel de situații, clientul este informat telefonic sau prin email de către consultanții de vânzări DZR asupra noii date de livrare și vor stabili împreună o noua data de livrare.

Comenzile plasate până în ora 14:00 în oricare din zilele lucratoare și confirmate clientului de către reprezentantul DZR, vor fi expediate de către Vânzător în aceeasi zi, termenul estimat de livrare fiind calculat de la aceasta data.

Comenzile plasate după ora 14:00 de luni până joi și confirmate clientului de către reprezentantul DZR, vor fi expediate în următoarea zi lucrătoare, termenul estimat de livrare curgând de la această dată.

Comenzile plasate în intervalul vineri, după ora 14.00 – luni, ora 8:30, vor fi confirmate de către reprezentantul DZR și expediate în intervalul a doua zile lucrătoare din săptămâna imediat urmatoare plasării comenzii.

În cazul comenzilor cu plata prin OP, termenul de livrare comunicat se calculează de la primirea confirmării de plată de către Vânzător.

În momentul livrării, clientul verifică integritatea ambalajului, iar în cazul în care acesta nu este în condiții bune (prezintă colțuri rupte, zgârieturi, defecte de orice fel, etc) solicită agentului firmei de curierat întocmirea unui proces verbal de predare-primire cu menționarea tuturor neregulilor constatate, refuzand totodată primirea coletului.

DZR nu poate fi făcut răspunzator pentru neregulile de livrare (intârziere livrare peste termenul estimat, ambalaje și produse deteriorate la transport, etc), ele cad în sarcina firmei de curierat partenere, iar pentru soluționarea acestora Cumpărătorul se va adresa direct acesteia.

Vânzătorul nu poate fi făcut raspunzator pentru incorectitudinea informațiilor oferite de către Cumpărător în plasarea comenzii sau crearea contului de utilizator, DZR operând doar în baza informațiilor oferite de clientul său.

2. Ridicarea gratuita din depozit: DZR pune la dispozția clienților săi serviciul de ridicare gratuită a comenzii online din depozitul DZR. Ridicarea comenzii online este posibilă doar după ce Cumpărătorul este înștiințat de către un reprezentant DZR prin comunicare scrisă (email) sau verbală (telefonic) asupra disponibilității produselor comandate.

După confirmarea comenzii, Cumpărătorul își poate ridica comanda online din depozit, prezentandu-se la depozitul DZR și prezentându-și intenția de a intra în posesia comenzii.

Plata comenzilor care se ridică din depozit se poate face online, cu ordin de plata (comanda poate fi ridicată din depozit doar după ce plata acesteia este vizibilă în contul DZR) sau în depozit, la casa de marcat de la biroul de comenzi. 

O comandă online neachitată și confirmată clientului va fi rezervată pentru ridicarea din depozit pentru o perioadă de 72h. Ulterior acestei perioade, produsele ce fac obiectul comenzii online neachitate vor fi puse în vânzare.

Prețurile și plata comenzilor online

Toate prețurile produselor din site-ul www.dzr.ro  sunt finale, afișate în Lei și includ TVA. Taxele de livrare a bunurilor comandate sunt calculate în funcție de greutatea acestora și localitatea de livrare, fiind comunicate în mod explicit clientului inainte de plasarea efectivă a comenzii, prin afișarea ei în timpul procesului de finalizare a acesteia, precum și în email-urile tranzacționale transmise clientului în urma înregistrării comenzii sale în magazinul online.

Promoțiile afisate de DZR în magazinul online și în catalogul de prezentare sunt valabile în limita stocului disponibil și/sau în perioada de timp specificată.

DZR depune permanent eforturi pentru ca informațiile de preț (dar și denumiri, caracteristici și specificații tehnice produse) afișate pe site-ul www.dzr.ro să fie corecte, însă nu exclude erorile de factor uman care pot impacta prețurile produselor. În astfel de cazuri, DZR va informa Cumpărătorul asupra situației aparute, oferindu-i posibilitatea de a reconfirma comanda la prețul corect sau de a o anula.

DZR își rezervă dreptul de a face verificări de ordinul securității datelor oferite de Cumpărător în bazele de date ale terților, pentru a preveni intențiile de fraudare. DZR operează toate aceste verificări conform Legii 677/2001 privind protecția datelor cu caracter personal și libera circulație a acestora. Detalii referitoare la acest aspect pot fi consultate citind Politica de Confidențialitate.

Comenzile online plasate pe site-ul www.dzr.ro pot fi achitate:

 • Ramburs
 • Plata online cu cardul
 • Plata cu OP
 • Plata în depozit (cash, card)

 

Plata ramburs

Cumpărătorul plătește produsele comandate la livrarea acestora, urmând a primi din partea agentului firmei de curierat o chitanță pentru plata efectuată. Procedura este valabilă atât pentru persoane fizice, cât și juridice.

Plata cu cardul

La efectuarea plății cu cardul a comenzilor plasate pe www.dzr.ro, Cumpărătorul va trebui să completeze datele solicitate de procesatorul de plăți online, și anume:

 • Numărul cardului
 • Data expirării cardului: lună și an
 • Codul CVV/ CVC: codul de securitate format din 3 sau 4 cifre și care se află pe spatele cardului
 • Numele titularului de card

Odata introduse datele solicitate, clientul primește prin sms un cod pe care il va introduce în interfața de plată cu cardul pentru finalizarea tranzacției.

Tranzactia propriu-zisă se desfășoară pe pagina securizată a procesatorului de plăți online, datele introduse de client fiind confidențiale, accesibile într-o formă criptată doar procesatorului plății.

DZR nu este responsabil de  eventualele comisioane percepute de bancă pentru tranzacțiile efectuate de client.

DZR nu percepe niciun comision Cumpărătorului la efectuarea plății cu cardul pentru comenzile plasate online.

Plata cu OP

Clienții care aleg să platească prin Ordin de Plata vor primi pe email, odata cu informarea privind inregistrarea comenzii, factura proforma pentru a efectua plata.

Comenzile cu plata prin OP se procesează doar după primirea confirmării de plată.

Datele necesare pentru efectuarea OP-ului sunt urmatoarele:

SC DZR FREE ZONE COMPETITION SRL

Sediul Social: Constanța, str. Petre Liciu nr. 12, județul Constanța

Reg. Com.: J13/850/2010

CIF: 26921432

IBAN: RO47 INGB 0004 0082 1271 8913 RON
ING BANK

În momentul efectuării plății prin OP, pentru identificarea facila a acesteia, clientul va trebui să completeze numărul comenzii în campul “Detalii de plată” și să transmită confirmarea tranzacției la adresa contact@dzr.ro.

În cazuri excepționale, pentru clienții care au refuzat preluarea comenzii/comenzilor anterioare, DZR poate restrânge modalitatea de plată oferită acestora la plata cu cardul sau cu OP.

Plata în depozit

În cazul comenzilor online care se ridică din depozitul DZR, Cumpărătorul are posibilitatea de a achita comanda online la casa de marcat cu cash sau cu cardul.

Returul comenzilor online

Serviciul de retur al produselor achiziționate online se aplică tuturor clienților noștri persoane fizice, conform legislației în vigoare.

Produsele comercializate de DZR în magazinul online www.dzr.ro pot fi returnate în maxim 30 de zile de la recepționarea de către client a ultimului produs din comandă.

Pentru a-și exercita dreptul de retur, clientul trebuie să ne informeze cu privire la decizia sa de a se retrage din prezentul contract, utilizând formularul de retur disponibil din contul de client dupa conectare, pentru a genera și a trimite cererea de retur către Vânzător, Cumpărătorul va trebui să accesese Istoricul de Comenzi, alegând comanda din care dorește să trimită retur produsul sau produsele, in dreptul fiecărui articol din comandă se va activa butonul Returnare, apăsând acest buton, sistemul va genera fișa de retur în care Cumpărătorul va fi nevoit să completeze informațiile cerute și să apese butonul Trimite.

Returul se accepta DOAR pe baza bonului fiscal transmis clientului odata cu factura și comanda aferentă!

Produsele returnate trebuie să fie predate în starea în care au fost livrate/ridicate, fără zgârîeturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice/electrice, cu toate etichetele, manualele, certificate de garanție (în original) și accesoriile incluse. Pentru produsele care fac parte din comenzi online ridicate de client din depozit, se considera ca Cumpărătorul a verificat starea produselor, iar plata constituie garanția faptului că produsele s-au ridicat în stare corespunzătoare.

Politica noastră de retur nu se referă la produsele care sunt neconforme în momentul achiziționării sau al livrării/ridicării (nu corespund descrierii facute de Vânzător și nu au aceleași calități ca și cele pe care Vânzătorul le-a prezentat)

Se poate returna orice tip de produs, cu urmatoarele exceptii:

 • Produse cumparate prin comenzi speciale, personalizate (inclusiv vopsea mixată);
 • Produse vândute la metraj;
 • Articole deteriorate ca urmare a montajului sau nerespectării instrucțiunilor de utilizare;
 • Produse cu termen de valabilitate depășit;

În cazul în care au fost achiziționate mai multe bucăți din același produs și se dorește returnarea întregii cantități comandate, este permisă desigilarea unei singure bucăți, restul fiind returnate sigilate.

Produsele retur, respectând condițiile de mai sus, se vor returna prin curier sau vor fi predate personal în depozitul DZR. Plata transportului pentru returul produselor cade în sarcina clientului.

Rambursarea banilor se face în cel mai scurt timp de la transmiterea intenției Cumpărătorului de renunțare și recepționarea fizică a produselor, dar nu mai târziu de 14 zile calendaristice, în contul IBAN al Cumpărătorului.

DZR își rezervă dreptul de a refuza procesarea comenzilor clienților care au înregistrat retururi repetate, nejustificate, fără anunțarea în prealabil a Vânzătorului.

Soluționarea online a litigiilor: pentru oferirea unui instrument eficient de soluționare a reclamației consumatorilor în cazul achiziționării de bunuri și servicii online precum și pentru ca procedura soluționării alternative a litigiilor să fie disponibilă și usor accesibilă online pentru ambele parti, Regulamentul nr. 524/2013 privind soluționarea online a litigiilor prevede instituirea unei platforme de soluționare online a litigiilor (denumita în continuare “platforma SOL”) care să le ofere consumatorilor și comercianților un punct de intrare unic pentru soluționarea extrajudiciară a litigiilor online, prin intermediul entităților de soluționare alternativă a litigiilor care sunt conectate la platformă. Din punct de vedere informatic, platforma SOL va fi un site interactiv, gratuit și disponibil în toate limbile oficiale ale instituțiilor Uniunii Europene, dipsonibil la adresa: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO. Această platformă: va furniza un formular de reclamație care va fi completat și transmis online de către reclamant; va informa partea pârâtă în legătură cu reclamația depusă; va identifica instituțiile abilitate (entitățile de soluționare alternativă a litigiilor), etc. Prin urmare, Directiva și Regulamentul (UE) nr. 524/2013 sunt doua instrumente legislative interconectate și complementare.

DZR FREE ZONE COMPETITON SRL © 2022 - CUI: 26921432, Reg. Com. J13/850/2010

Formular contact

Locația noastră

Constanţa, str. Aurel Vlaicu, nr. 137

+40768700059

Luni-Vineri: 9.00-17.00